dimarts, 22 de maig del 2012

Decroly

Ovide Decroly

Ovide Decroly va ser un important doctor i pedagog belga que va néixer al 1871.  Es va caracteritzar per la seva tasca educativa la qual es va iniciar amb infants amb problemes mentals que li va permetre desenvolupar el seu mètode global que posteriorment va aplicar amb la resta de l’alumnat (Escola Ermitatge). Va crear importants obres basades en el respecte del nen i la seva personalitat amb l’objectiu de preparar als nens per viure en llibertat. El seu lema és: “Escola per la vida i per a la vida”.

La pedagogia decrolyana encara és utilitzada per moltes escoles i es pot adaptar també a les noves tecnologies. Declory parlava de la necessitat d’educar a l’infant en societat i per aquest motiu adaptava el seu mètode global a les característiques del context. Els alumnes d’avui dia viuen en l’era de la comunicació i la informació tecnològica, per això, és imprescindible que com a educadors es proporcionin eines per tal que els alumnes siguin capaços de respondre a les necessitat actuals.

En aquestes diapositives interactives podem trobar tota la teoria sobre Decroly emfatitzant en el procés d’aprenentatge de la lectoescriptura.






MªCarmen Camino, Leila Jiménez i Lidia Jimón.


1 comentari:

  1. No podem llegir el power sobre teoria de Decroly sobre l'aprenentatge de la lectura i l'escriptura.

    ResponElimina