divendres, 25 de maig del 2012

John Dewey (1859-1952)

John Dewey va néixer a Vermont als Estats Units l’any 1859 on hi va viure durant tres generacions. Després de finalitzar l’escolarització primària ,va estudiar filosofia a la universitat de Vermont, i conseqüentment va convertir-se en el filòsof nord-americà més important de la primera meitat del segle XX. Mentre exercia de professor de filosofia a la universitat de Michigan va establir amistat amb una de les seves alumnes, Alice Chipman, amb qui es va casar al 1886. Ella tenia interès en els problemes socials i en les seves relacions vers l’educació i va promoure que Dewey centrés els seus estudis en el món de l’ensenyament.
Dewey i Chipman van treballar conjuntament per tal de determinar el millor camí de l’educació dels infants d’Amèrica i així crear les seves idees pedagògiques.

A partir de les transformacions socials de finals del segle XIX i principis del XX es van començar a desenvolupar grans pensaments pel que fa l’educació. Va ser quan va sorgir un moviment amb una tendència renovadora i al qual es va adherir moltes innovacions pedagògiques. Aquest moviment s’anomena “Educació nova”. S’hi relacionen autors com Maria Montessori, Célestin Freinet i el mateix John Dewey. Aquesta nova pedagogia trenca amb la pedagogia tradicional, sobretot en els mètodes d’ensenyament. 


L'escola que vam anar a visitar, és el CEIP Nou de Quart
Entrevista a la Lurdes Tarradas.


ENLLAÇOS D'INTERÈS:
Escola Camprodon Dr. Robert - Projecte "Sortida a Roses"
Escola Palamós Ruiz Giménez - Projecte "Sant Jordi"

DOCUMENTACIÓ TEÒRICA:
John Dewey

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada