dilluns, 21 de maig del 2012

Glenn Doman




Glenn Doman era un neuròleg que en un inici es dedicava al tractament d’infants amb lesions cerebrals. Observant que els seus mètodes progressaven va decidir traslladar els seus coneixements a la resta d’infants, amb propostes per potenciar la capacitat d’aprenentatge. La seva metodologia d’intervenció es basava en aprofitar al màxim les possibilitats de l’individu fent un treball amb els reflexes, fonamentalment en etapes primerenques.
Va anar creant i perfeccionant programes i mètodes educatius, entre ells destaca els bits d'intel·ligència. Va fer la proposta d'aquest mètode per tal de que els infants aprenessin a llegir i a escriure a travès de l'estimulació audiovisual. El mètode dels bits respon a la psicologia infantil, per una part i a les exigències d’una bona estimulació per l’altra.

Un bit és qualsevol dada simple que pugui emmagatzemar el cervell a través d’una de les vies sensorials; aquests poden ser cartells de lectura, la representació d’un conjunt matemàtic i la representació gràfica d’objectes o éssers vius.  
Per tenir més informació sobre aquest mètode clica aquí:
Existeixen diversos centres educatius que utilitzen els bits d'intel·ligència de Doman. Nosaltres hem aprofundit a l’escola Montessori-Palau on utilitzen els bits com a sistema d’estimulació cerebral.




Vídeos relacionats


Infants de nou mesos i d'un any identificant les paraules i relacionant-les amb les parts del cos que corresponen.


Com iniciar el programa Doman a l'escola.

Sessió de bits de lectura.
Rebeca Agudo, Alexandra Cruañas, Natàlia Grifé, Judit Molas, Lídia Pujol

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada